The Canary Islands Guide / Útmutató a Kanári-szigetekre

I have already written about some of the Canary islands. Many of you don’t know where they are, they are located in the Atlantic Ocean about 100 km west of Morocco. It consists of 7 main islands: Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera and El Hierro. There are some smaller islands around the archipelago, which you can also visit at a day excursion like La Graciosa & Los Lobos.
I used to work in Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote and Fuerteventura and I visited the other 3 (La Gomera, El Hierro and La Palma) from Tenerife by ship and by plane.
I would like to show you my pictures and give information about what to see there. All islands are worth a visit!
Már írtam többször a Kanári-szigetekről, de szerintem sokan nem is tudjátok, hol is vannak: Marokkótól 100 km-re nyugatra találhatóak az Atlanti óceánban. 7 fő szigetből áll: Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera és El Hierro. Néhány kisebb sziget is tartozik ehhez a szigetcsoporthoz, amelyet kiránduláson meglátogathattok, ilyen La Graciosa  és Los Lobos. Tenerifén, Gran Canaria-n, Lanzarote-n és Fuerteventurán dolgoztam, és a másik 3-at (La Gomera, El Hierro és La Palma) Tenerife-ről hajóval és repülővel fedeztem fel. Itt láthatjátok a fotóimat és információt arról mit érdemes megnézni. Minden egyes szigetre érdemes ellátogatni!

Some previous blog posts about the Canary islands / Néhány korábbi blog bejegyzés a Kanári szigetekről: 

Tenerife

#teide  #loroparque #dragontrees #roquesdegarcia  #masca #puertodelacruz

Tenerife is the largest island, more than 40 % of the population of the Canary islands lives here. This is the most famous island without questions, with the richest history.
The most important sight is the TEIDE, the highest mountain in Spain (more than 3700 m). You can go up to this volcano by the Teleferico. I wrote about it here.
In the Teide National Park is the Roques de Garcia (Garcia Rocks), the most famous lookout point.
I could see only on this island Dragon Trees. In Icod de los Vinos you can find the El Drago Milenario (Thousand-Year-Old Dragon), the oldest Dragon Tree in the Canary Islands.
I didn’t think it would be so interesting but the Pyramids of Güimar are worth a visit.
TheLoro Parque is the most famous zoo in the archipelago with dolphin and Orca shows.
A famous beach in the north is the Playa de las Teresitas with its white sandy beach and palm trees.
In the Anaga mountains is the Mercedes Forest, an enchanted forest, which is similar to the ones in La Gomera and La Palma.
La Laguna with its colonial colourful houses was the model for some Latin American/Caribbean cities, like Havana.
Las Americas, Los Cristianos and Costa Adeje are the main touristic centers, it takes about 20 minutes from the airport to get there. Hotels, restaurants, bars, shops, anything you find here.
Puerto de la Cruz is the capital, it is in the North of the island. The Carnaval every February takes place here. Don’t miss the Museum of Nature and Man, it has an amazing collection and some mummies.

Masca is a mountain village, it is like stepping back in time, cobbled streets, old houses.

#teide  #loroparque #sárkányfák #roquesdegarcia  #masca #puertodelacruz

Tenerife a legnagyobb sziget, a Kanári-szigetek lakosságának több mint 40% -a él itt. Ez a legismertebb sziget kétség nélkül, a leggazdagabb történelemmel.
A legfontosabb látnivaló a TEIDE, Spanyolország legmagasabb hegye (több mint 3700 m). Fel lehet mennetek a Teleferico-val. Itt írtam róla.
A Teide Nemzeti Parkban van a Roques de Garcia (Garcia sziklák), a leghíresebb kilátóhely.
Csak ezen a szigeten látam Sárkányfákat. Icod de los Vinos-ban található az El Drago Milenario (’ezer éves sárkányfa’), amely a Kanári-szigetek legrégebbi Sárkányfája.
Nem gondoltam volna, de Güimar piramisok rendkívül érdekesek és érdemes meglátogatni őket.
A Loro Parque a leghíresebb állatkert delfin és bálna show-val.
Északon van egy híres strand, a Playa de las Teresitas, fehér homokkal és pálmafákkal.
Az Anaga-hegységben van a Mercedes-erdő, egy elvarázsolt erdő, amely hasonló La Gomera és La Palma szigetein levőkhöz.
La Laguna gyarmati kori színes házaival latin-amerikai / karibi városok, mint Havanna, modellje volt.
Las Americas, Los Cristianos és Costa Adeje a fő turisztikai központ, körülbelül 20 percre van a repülőtértől. Szállodák, éttermek, bárok, üzletek és bármi más, amire szükségetek van itt található.
Puerto de la Cruz a főváros, a sziget északi részén van. Minden februárban itt kerül megrendezésre a karnevál. Ne hagyjátok ki a Természettörténeti Múzeumot, csodálatos gyűjteménye és múmiái vannak.
Masca egy hegyi falu, olyan, mintha visszamennétek az idóben a macskaköves utcákkal, régi házakkal.

Official website of Tenerife / Tenerife hivatalos honlapja: https://www.webtenerife.com/

More posts about Tenerife / Több bejegyzés Teneriféről: Carneval On the North-Eastern Part of Tenerife / Tenerife észak-keleti részénRoundtrip / Körutazás


Fuerteventura

#goats #corallejodunes #ajuybeach #oasispark

It is the second largest island, the most important sights are the fine sandy beaches in Jandia & Costa Calma. This area in the South is the touristic center number one, so most of the hotels can be found here. It is an hour drive from the airport.
The volcanic landscape – like in Cofete –  is interesting, but less impressive than in Lanzarote. You can go and discover this wild side of the island during a Jeep Safari.
The sand dunes are in Corralejo (similar to Maspalomas in Gran Canaria). For wind surfing and kite surfing you can go to Sotavento beach, and for surfing to La Pared.
Ajuy has a black sandy beach and volcanic stone formations.
And to get to know the countryside you can go to Betancuria, the former capital, there are nice white houses and a church or you can also visit a small farmhouse to see how they used to live here.
Don’t forget to go to the Oasis Park if you want to see a sealion show and lots of other animals.

#kecskék #corallejodünék #ajuybeach #oasispark

A második legnagyobb sziget, a legfontosabb látnivalók Jandia és Costa Calma finom homokos strandjai. Ez a déli terület a legfontosabbturisztikai központ, a legtöbb szálloda itt található. Egy óra autóútra van a repülőtértől.
A vulkanikus táj – mint Cofete – érdekes, de nem annyira lenyűgöző, mint Lanzarote. Ezt a vad oldalát a szigetnek felfedezhetitek egy Jeep Safari alatt.
A homokdűnék Corralejo-nál találhatóak (hasonlóak a Gran Canaria-i Maspalomashoz). A szörfözéshez és a kite szörfözéshez menjetek Sotavento strandra, hullám szörfözni La Pared-nél lehet.
Ajuynál fekete homokos strandot és érdekes vulkáni kőformákat lehet látni.
Ahhoz, hogy megismerhessétek a vidéket, menjetek el akorábbi fővárosba, Betancuriaba, ahol szép fehér házak és egy templom található, vagy látogassatok el egy kis parasztházba, hogy lássátok, hogyan éltek régen itt.
Ne felejtsetek elmenni az Oasis Parkba, ha látni akartok egy fóka showt és még ezenkívül sok más állatot.

More about Fuerteventura  here /Fuerteventuráról írtam már itt: Fuerteventura / Fuerteventura

Official website of Fuerteventura / Fuerteventura hivatalos weblapja: http://visitfuerteventura.es/en


Gran Canaria

#maspalomasdunes #laspalmas #palmitospark #roquenublo

It is the 3rd largest of the archipelago I spent a winter there many years ago and I found this island a bit boring but of course there area a lot of things to see:
Playa de Ingles is the main touristic center, there are hotels, supermarkets, restaurants and bars. It takes an hour to get here from the airport.
Las Palmas is the capital, thereis a harbour and many colonial style houses among others the Casa de Colon. It is also known for its carnaval. It is a pity I missed it because I didn’t have a car to go there from Playa de Inglés.
Puerto de Mogán is not so far from the Playa de Inglés and this coastal village with its harbour and flowers and white houses is a really idillic spot.
I wrote about the Palmitos Park in a previous post here, you can visit it every day to see a butterfly house, a huge cactus garden and a dolphin show.
The Dunes of Maspalomas are at the Playa de Inglés, you can sunbathe among them even without clothes.
Gran Canaria is a mountainous island, a symbol of it is the Roque Nublo.
It is interesting to visit a cave house in the mountains.
The main street of Teror is full of beautifully decorated, colourful colonial houses.

#maspalomasdünék #laspalmas #palmitospark #roquenublo

A szigetcsoport 3. legnagyobbja, sok éve egy egész telet töltöttem itt, én egy kicsit unalmasnak találtam ezt a szigetet, de természetesen van itt is sok látnivaló:
Playa de Ingles a fő turisztikai központ szállodákkal, szupermarketekkel, éttermekkel és bárokkal. Egy óra a repülőtérről.
Las Palmas a főváros, van itt egy kikötő és sok gyarmati stílusú ház többek között a Casa de Colon. Rendkívül híres a karneválja. Kár, hogy nem láttam, mert nem volt autóm, hogy Playa de Inglés-ből elmenjek oda.
Puerto de Mogán nincs messze Playa de Inglés-től, és egy tengerparti város, amelynek kikötője, virágai és fehér házai igazán idillikus hellyéteszik.
A Palmitos Parkról már írtam, minden nap nyitva van, hogy megnézhessétek a pillangóházat, egy hatalmas kaktuszkertet és egy delfin show.
Maspalomas dűnéi Playa de Inglésnél találhatók, köztük akár ruha nélkül is napozhattok.
Gran Canaria egy hegyes-völgyes sziget, amelynek szimbóluma a Roque Nublo.
Érdekes lehet a látogatás egy barlanglakásban a hegyekben.
Teror főutcája tele van gyönyörűen díszített, színes gyarmati házakkal.

Official website of Gran Canaria / Gran Canaria hivatalos honlapja: http://www.grancanaria.com/turismo/es/


Lanzarote

#timanfaya #lageria #papagayobeach #cesarmanrique

This is my favourite island, I spent here 1 winter season and I would go back anytime. It is the northernmost and fourth largest island.
The most important sight is the Timanfaya Natural Park with its hundreds of volcanic craters.
The main touristic areas are Puerto del Carmen (20 minutes from the airport) and in the South Playa Blanca (1 hour from the airport)
Cesar Manrique was an artist, his works can be found everywhere: The Mirador del Rio (lookout-point in the north),  Cueva de los Verdes (illuminated volcanic cave), Jardin de Cactus (cactus garden – by the way my favourite place), Jameos del Agua (in this cave many concerts are organized). He even has a museum.
Have you seen a green lake? No? Then go to the Lago verde.
The Papagayo Beach is the most famous one, it is in the south of the island.
To hop on another island I would suggest the La Graciosa .
Due to the volcanic soil there are a lot of wine-growing areas, the most famous one is La Geria with its half-moon lava stone walls.
I suggest you to go to Teguise and visit the market on Sunday.
If you are bored here – which is impossible in my opinion – you can hop on Fuerteventura.

#timanfaya #lageria #papagayobeach #cesarmanrique

Ez a kedvenc szigetem, 1 téli szezont töltöttem itt és bármikor visszamennék. Ez a legészakibb és negyedik legnagyobb sziget
.A legfontosabb látnivaló a Timanfaya Nemzeti Park a több száz vulkánikus kráterével.
A fő turisztikai központ Puerto del Carmen (kb 20 perc a reptérről) és Playa Blanca délen (1 óra reptértől).
Cesar Manrique egy művész volt, akinek a művei mindenhol megtalálhatók: a Mirador del Rio (északon kilátó), Cueva de los Verdes (kivilágított barlang), Jardin de Cactus (egy hatalmas kaktuszkert – ez a kedvenc helyem), Jameos del Agua (ebben a barlangban számos koncertet szerveznek). Még múzeuma is van.
Láttatok már zöld tavat? Nem? Akkor menjetek el a Lago verde-hez.
A Papagayo strand a leghíresebb, a sziget déli részén fekszik.Ha egy másik szigetre akartok átugrani La Graciosát  javaslom .
A vulkanikus talajnak köszönhetően sok a bortermelő terület, a leghíresebb a La Geria, melynek félhold-alakú kőfalai vannak.
Azt javaslom, hogy menjetek el Teguise-be egyik vasárnap a piacra.
Ha itt unatkoztok – ami véleményem szerint lehetetlen – ugorjatok át Fuerteventurára.

Official website of Lanzarote/ Lanzarote hivatalos honlapja: https://turismolanzarote.com/

More about Lanzarote / Több Lanzarotéról: Bucket List for LANZAROTE / Bakancslista LANZAROTE szigetére


La Palma

#laislabonita #rutadelosvolcanoes #lostilosforest

The island is called La Isla Bonita, because it is so beautiful. It is the fifth biggest in the archipelago.
I flew there from Tenerife for 1 day, I rented a car and discovered the island this way.
The capital is Santa Cruz, it is really lovely with its main street and the colourful houses. The beaches are mostly black due to the volcanic origin.
A lot of volcanic craters, walking tails you can find in the Caldera de Taburiente National park: the Ruta de los Volcanoes is the most famous, there is a 15m deep volcanic crater and the Roque de los Muchahos is the highest point of the island.
You can find here an enchanted forest just like in La Gomera and Tenerife, the Los Tilos forest with lots of trekkig tails.
Honestly maybe because of the rainy weather, I didn’t find this island that bonita. It is very different from the others (Gran Canaria, Fuerte, Lanzarote, Tenerife) with its green forests and scenery, it is similar to La Gomera but much bigger.

#laislabonita #rutadelosvolcanoes #lostiloserdő

A szigetet La Isla Bonita-nak (Szép sziget) hívják, mert olyan szép. A szigetcsoport ötödik legnagyobbja.Teneriféről repültem át 1 napra, autót béreltem, és így felfedeztem fel a szigetet.
A főváros Santa Cruz, igazán szép a főutcájával és a színes házakkal. A vulkanikus eredetű strandok többnyire feketék.
A Caldera de Taburiente Nemzeti Parkban sok vulkáni kráter és túraútvonal található: a leghíresebb a Ruta de los Vulcanoes, van itt egy 15 m mély vulkáni kráter és a Roque de los Muchahos a sziget legmagasabb pontja.
Itt is található egy elvarázsolt erdő, mint La Gomera és Tenerife szigetein, a Los Tilos erdő, ahol szintén lehet túrázni.Őszintén szólva, talán az esős időjárás miatt, én nem találtam ezt a szigetet annyira bonitának. Igen különbözik a többitől (Gran Canaria, Fuerte, Lanzarote, Tenerife) a zöld erdőkkel és tájjal, hasonló La Gomera-hoz, de sokkal nagyobb.

I wrote about the excursion here / Itt írtam a kirándulásról: Rainy Day on La Palma / Egy esős ​nap La Palma szigetén

Official website of La Palma / LA Palma hivatalos honlapja: https://www.visitlapalma.es/en/


La Gomera

#Garajonayforest #viewpoints #sansebastian

I went to La Gomera from Tenerife by ferry during an excursion. About the beaches and all the sights to see I can’t give you information, but I can tell you the MUST SEE sights are: the Garajonay National Park to admire the enchanted forest, the Mirador de Abrante (viewpoint) with its crazy restaurant with a glass floor 600 meters above sea level, los Roques Viewpoint with its rock formation and a view over the green hills and San Sebastian, the harbour, with its colourful houses.  I would put the Los Organos, basalt columns at a cliff, to the Must see list, but unfortunately I coudn’t see it. The La Gomerans have a special whistling language, the Silbo Gomero.

#Garajonayerdő #kilátók #sansebastian

Tenerife-ról mentem át komppal La Gomera-ra egy kirándulás alatt. A strandokról és az összes látnivalóról nem tudok információt adni, de a EZEKET LÁTNI KELL helyekről igen: a Garajonay Nemzeti Park, hogy megcsodáljátok az elvarázsolt erdőt, a Mirador de Abrante-t (kilátó), ahol van egy étterem egy üvegpadlós kilátóval 600 méterre a tengerszint felett, los Roques kilátó a  sziklaképződéssel és kilátással a zöld dombokra és San Sebastian, a kikötő a színes házaival. A Los Organos-t, a bazaltoszlopokat egy sziklán is a fontos látnivalók listájára tenném, de sajnos nem láttam. A gomeraiaknak van egy speciális sípoló nyelvük a Silbo Gomero.

And my previous blog post is here/ És olvashattok a kirándulásról egy korábbi bejegyzésben: La Gomera 

Official website of La Gomera / La Gomera hivatalos honlapja: http://lagomera.travel/item/escuela/


El Hierro

#miradordelapena #candelaria #quesadilla

It is the smallest of all the 7 islands, lesser known, which means less tourists but it is not boring at all and you can take there amazing photos of the landscape. From Tenerife you can go there by ferry and it is easier to go on an excursion then doing it on your own.
The Mirador de la Pena (lookout point) is the work of Cesar Manrique, the architect of Lanzarote.
You can see Juniper trees everywhere, they are symbols of the island. The scenery is similar to La Palma and La Gomera, green with lots of forests.
The Church of Candelaria is the largest church on the island.
This island must be a paradise for hikers, there are a lot of hiking trails and volcanic rock formations.
The quesadilla is a typical cheescake from El Hierro. It is a pity we didn’t see the Charco Azul, a natural swimming pool.

#miradordelapena #candelaria #quesadilla

A 7 sziget közül a legkisebb, kevésbé ismert, ami kevesebbe turistát jelent, de egyáltalán nem unalmas, és elképesztő fotókat készíthettek a tájról. Teneriféről komppal juthattok el, szerintemegyszerűbb részt venni egy kiránduláson, mint egyedül megszervezni mindent.A kirándulásról amin én vettem részt itt olvashatok.
A Mirador de la Pena (kilátó) Cesar Manrique, Lanzarote építészének munkája.
Mindenhol találhatóak Boróka fenyők, amik a sziget szimbólumai. A táj hasonló La Palma-hoz és La Gomera-hoz, zöld, sok erdővel.
Candelaria templom a sziget legnagyobb temploma.
Ez a sziget isteni lehet azoknak, akik szeretik a természetet és szeretnek túrázni, számos túraútvonal, vulkáni képzödmény van itt. A quesadilla egy tipikus túrós sütemény El Hierro-ról. Kár, hogy nem láttuk a Charco Azul-t, egy természetes úszómedencét.

Official website of El Hierro: https://elhierro.travel/

My blog post here / A blogbejegyzésem itt: On El Hierro Island / El Hierro szigetén

Vicky

I’m glad you’re here! I hope you liked and interested in this post. If so, I will be very pleased when you click Like and share the entry with friends! This is important to me because it shows that it is worth to write further. Thank you 🙂
Örülök, hogy itt vagytok! Remélem tetszett és érdekelt ez a bejegyzés. Ha igen, nagyon örülnék, ha rákattintanátok a Like-ra és megosztanátok az írást barátaitokkal! Ez fontos számomra, mert azt mutatja, hogy érdemes tovább írnom. Köszönöm 🙂

You can follow me and like my Facebook page here / Követhettek Facebook-on itt: https://www.facebook.com/memoriesofatraveladdictchick/

You can see my instagram Photos here / Itt láthatjátok az instagram fotóimat: https://www.instagram.com/victoria_lengei/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.