Excursion to the El Limon Waterfall in the Dominican Republic / Kirándulás az El Limon vízeséshez Dominikán

Samana means whalewatching, waterfalls and the Bacardi island (Cayo Levantado) with its sandy beach. There are but many waterfalls in Samana, the most visited ones are the Los Cocos and the Lulu but the biggest and most impressive one is the LIMON WATERFALL. You can visit it on your own if you have much much time but I think it is more complicated than going on an excursion there.
Ha azt mondom Samana az egyet jelent bálnalessel, vízesésekkel és a Bacardi-sziget homokos strandjával. Több vízesés is van Samanán, a leglátogatottabbak a Los Cocos és a Lulu, de a legnagyobb és leglnyűgözőbb a LIMON VÍZESÉS. Egyedül is meglátogathatjátok, ha nagyon sok időtök van, de szerintem sokkal egyszerűbb elmenni egy kirándulásra.

I went on the so called Samana Discovery tour some weeks ago. The excursion is similar to the Whalewachting regarding we went by bus from Bavaro to the harbour, we crossed by ship the Samana Bay to the Samana harbour and at the end of the day we visited the Bacardi island.
Néhány hete vettem részt a Samana Discovery túrán. A kirándulás hasonló a Bálnaleshez, amialatt Bavaróból busszal a kikötőhöz mentünk, átszeltük a Samana öblöt hajóval a Samana kikötőig, majd a nap végén megálltunk a Bacardi szigeten.

During this excursion we went to a farm, where we could taste some Dominican delicacies (cocoa, coffee, mamajuana) and after that we hopped on a horse and were riding through the tropical jungle for 30 minutes to the beginning of the steps to the waterfall. You can go on foot too, but then it takes an hour to get there. And the most difficult part comes after this: there are for sure 100 steps down, where you can find the El Limon Waterfall. You can take beautiful pictures and you can swim in the crystal clear water. The waterfall is about 50 meters high, so it is really impressive. After some swimming we went back to our horses and rode back to the farm.
From the farm we went to the harbour and back to Bavaro the same way we came (ship & bus).
A kirándulás során egy farmra mentünk, ahol megkóstolhattunk néhány dominikai finomságot (kakaót, kávét, mamajuanát), és aztán felpattantunk egy lóra és vagy 30 percig lovagoltunk a trópusi dzsungelen keresztül a vízeséshez vezető lépcsők kezdetéig. Gyalog is mehettek, de az azért eltart egy órát. A legnehezebb rész csak most jön: Biztos van vagy 100 lépcső lefelé, ahol az El Limon vízesés található. Gyönyörű képeket készíthettek és úszhattok a kristálytiszta vízben. A vízesés kb. 50 méter, tényleg ámulatba ejtő. A fürdőzés után visszatértünk a lovakhoz, és visszamentünk a farmra.
A farmot elhagyva elmentünk a kikötőbe és vissza Bavaroba ugyanúgy, ahogy jöttünk (hajóval és busszal).

Why I loved it: because we visited a farm in the middle of the jungle (where else in the World can you say that), we sunbathed on the Bacardi island (where a Bacardi advertisment was recorded), we saw one of the biggest waterfalls in Samana.
Miért szerettem ezt a túrát: mert a dzsungel közepén meglátogathattunk egy farmot (hol máshol a világon lehet ezt elmondani), a Bacardi szigeten napozhattunk (ahol annó egy Bacardi hirdetést forgattak) , láttuk az egyik legnagyobb vízesést Samanán.
Let the photos speak / Hagyom, hogy a fotók beszéljenek 🙂

Vicky

I’m glad you’re here! I hope you liked and interested in this post. If so, I will be very pleased when you click Like and share the entry with friends! This is important to me because it shows that it is worth to write further. Thank you 🙂
Örülök, hogy itt vagytok! Remélem tetszett és érdekelt ez a bejegyzés. Ha igen, nagyon örülnék, ha rákattintanátok a Like-ra és megosztanátok az írást barátaitokkal! Ez fontos számomra, mert azt mutatja, hogy érdemes tovább írnom. Köszönöm 🙂

You can follow me and like my Facebook page here / Követhettek Facebook-on itt: https://www.facebook.com/memoriesofatraveladdictchick/

You can see my instagram Photos here / Itt láthatjátok az instagram fotóimat: https://www.instagram.com/victoria_lengei/

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.