Catania and its fish market / Catania és a halpiaca

If you read my blog you know that I used to live in Sicily, exactly in Giardini Naxos-Taormina for a whole summer. It takes an hour to go to Catania from there. You can go by car but it is easier to go there by bus because then you don’t have to struggle with finding a parking place in Catania.

Catania is the second biggest city in Sicily, it is part of the UNESCO World Heritage sites because of its cultural significance. The center of the Old town is full of palaces, churches, a Baroque cathedral, fountains, statues (my favourite one was the small elephant lava sculpture) and parks.

Ha olvassátok a blogomat, tudjátok, hogy Szicíliában éltem, egészen pontosan Giardini Naxos-Taorminában töltöttem egy egész nyarat. Egy órát vesz igénybe onnan Cataniába az út. Mehettek autóval, de egyszerűbb busszal, mert akkor nem kell szenvednetek parkolóhely keresésével Cataniában.

Catania Szicília második legnagyobb városa, UNESCO Világörökségi helyszín a kulturális jelentőségének köszönhetően. Az óváros központja tele van palotákkal, templomokkal, egy barokk katedrálissal, szökőkúttal, szobrokkal (kedvencem a kis elefántos lávaszobor) és parkokkal.

And in the middle of the Old Town is the Fish Market where it is worth taking a walk, smelling the fish or eating some fish dishes. I myself smelled like fish after this trip for days…:)

És az Óváros közepén van a halpiac, ahol érdemes tenni egy sétát, szaglászni a halakat vagy elfogyasztani egy haltálat. Azért enyhén szólva halszagom volt még pár napig a túra után…:)

Vicky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.