Santo Domingo – the capital of the Dominican Republic / Santo Domingo – Dominika fővárosa

It took a whole day to go there from Bavaro and to see the Old Town, but it was worth of it. From Bavaro/Punta Cana it takes 3 hours to get to Santo Domingo. The Colonial district (Zona Colonial) is very small, you can easily walk to the most important sights. It is an UNESCO World Heritage sight becasue of its historic meaning: It was the first city of the New World, the first university and the first cathedral of America were founded here.

Egy egész napba telt eljutni Bavaróból és megnézni az óvárost, de megérte.
Bavaro / Punta Cana-ból 3 óra alatt juthattok el Santo Domingóba. A gyarmati negyed (Zona Colonial) nagyon kicsi, könnyen bejárható gyalog a legfontosabb látnivalókkal. Ez az UNESCO Világörökség része a történelmi jelentősége miatt: itt alapították az Új Világ első városát valamint az első egyetemet és első székesegyházat Amerikában.

Let me show you with my photos what I saw / Hadd mutassam meg a fényképeimmel mit láttam


The Parque Colón (Columbus Park): Columbus discovered America in 1492 and he reached the island of Hispañola on his first voyage, in December 1492.

A Parque Colón (Columbus Park): Columbus 1492-ben fedezte fel Amerikát, és első útja során, 1492 decemberében érte el Hispañola szigetét.


On the square is the Catedral Primada de América, the first cathedral built in the Americas.

A téren található a Catedral Primada de América, az első székesegyház Amerikában.

The Pantheon (Panteón Nacional) has a beautiful decoration inside.

A Panteon (Panteón Nacional) szépen díszített belül.

The Columbus Alcazar (Alcázar de Colón) is one of the oldest residences in the Americas, once the home of Diego Colón, Christopher Columbus’ son, is full of colonial furniture and decorations. It is on Plaza España, on one of the main squares of Santo Domingo.

A Columbus Alcazar (Alcázar de Colón) az egyik legrégebbi rezidencia Amerikában, egykor Diego Columbus, Kolumbusz Kristóf fiának az otthona, tele van gyarmati bútorokkal és díszítésekkel. A Plaza España-n található, ami az egyik főtere az Óvárosnak.


Calle El Conde is a pedestrian street that runs from Plaza Independencia to Parque Colón with restaurants, colonial buildings and small shops.

A Calle El Conde egy sétálóutca, amely a Plaza Independencia-tól a Parque Colónig tart éttermekkel, gyarmati épületekkel és kis üzletekkel.

The Columbus Lighthouse is a concrete memorial honoring Christopher Columbus. For sure you wouldn’t be blown away by it because it is ugly, but its symbolic significance is important, it is said to be the remains of Columbus here.

A Columbus világítótorony egy betonemlékmű Kolumbusz tiszteletére. Biztosan nem ájultok el a látványtól, mert elég csúnya, de a szimbolikus jelentősége a fontos, azt mondják, hogy itt vannak Kolumbusz maradványai.

My favourite sights were the Pantheon and the Columbus Alcazar but walking in the shoppig street, Calle el Conde was also a pleasant experience 😊

Nekem a kedvenc látnivalóim a Pantheon és a Columbus Alcazar volt, de a vásárló utca, a Calle el Conde, is kellemes élmény volt.

Vicky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.