Sausage festival in Budapest – NOT for Vegetarians / Kolbászfesztivál Budapesten – NEM vegetáriánusoknak

Pig slaughter is a tradition in the winter time in Hungary, it is nowadays done in the villages and for those who live in the city it is an event and curiosity. It is followed by a traditional dinner feast with grilled sausage, blood sausage, steamed red cabbage and mashed potatoes with onion. These we could try at the Sausage Festival this weekend in the Hungarian Railway History Park.
A disznóvágásnak nagy hagyománya van a téli hónapokban Magyarországon, manapság vidéken csinálják és a városi embernek esemény számba megy és kuriózumnak számít. Ezt követi egy hagyományos disznótoros hurkából, kolbászból, hagymás tört krumpliból, párolt lila káposztából álló vacsora. Ezt mind ki lehetett próbálnunk a hétvégén a Kolbászfesztiválon a Vasúti Történeti Parkban.Kolbászfesztivál_25

Kolbászfesztivál_56

Kolbászfesztivál_62

It is not a festival „for the faint hearted”, here you will see the inside of pigs, cows, deers…and you will eat something that is spicy and full of calories and fat…
Just some exaples: Pork/goose rind, salo (bacon), Pig’s Knuckles a la Pékné (with onion, potatoe & paprika), Lángos, cabbage roll (stuffed cabbage), Bean goulash with pig’s knuckles, Székelykáposzta (sauerkraut stew with pork meat), pig’s knuckle baked in loaf….
Ez a fesztivál “nem gyengeidegzetűeknek” lett kitalálva, itt láthatjátok a belsejét malacoknak, marháknak és szarvasoknak… és fűszeres, zsíros ételeket ehettek, amik tele vannak kalóriával …
Csak, hogy példának említsem: töpörtyű, szalonna, Csülök Pékné módra (hagymával, krumplival és paprikával), Töltött káposzta, csülkös babgulyás, Székelykáposzta, Cipóban sült csülök….

Not talking about the different types of home made cheese: smoked, with chili, with onion, with walnuts, with cumin… Different spices like smoked red paprika
For those who have a sweet tooth there was strudel (rétes), Kürtöskalács, different types of honey and home made marmalade. Nem beszélve a különböző házi sajtokról: füstölt, chilis, hagymás, diós, köményes … Különböző fűszerek, mint a füstölt piros paprika.
Az édeszájúknak volt rétes, kürtöskalács, különböző fajta méz és házi lekvár.

And in the same time you had the oppurtunity to see the Railway History Park and the lots of locomotives, the folklore dance, the animals…
What a weekend! 😊
Egyben meg lehetett nézni a vasúti történelmi parkot és a sok mozdonyt, a népitáncot, az állatokat…
Micsoda hétvégére! 😊

Vicky

I’m glad you’re here! I hope you liked and interested in this post. If so, I will be very pleased when you click Like and share the entry with friends! This is important to me because it shows that it is worth to write further. Thank you 🙂
Örülök, hogy itt vagytok! Remélem tetszett és érdekelt ez a bejegyzés. Ha igen, nagyon örülnék, ha rákattintanátok a Like-ra és megosztanátok az írást barátaitokkal! Ez fontos számomra, mert azt mutatja, hogy érdemes tovább írnom. Köszönöm 🙂

You can follow me and like my Facebook page here / Követhettek Facebook-on itt: https://www.facebook.com/memoriesofatraveladdictchick/

You can see my instagram Photos here / Itt láthatjátok az instagram fotóimat: https://www.instagram.com/victoria_lengei/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.