Nisyros island beyond the volcanoes / Nisszirosz szigete a vulkánokon túl

I visited Nisyros every week from Kos while I was working there, I was guiding an island hopping excursion.
I loved it very much, you could read about the volcanic landscape & the craters here in a previous post: Volcanoes and the Greek Island of Nisyros 

AMíg Kos-on dolgoztam minden héten ellátogattam Nisszirosz szigetére, egy hajós kirándulást vezettem oda.
Nekem nagyon tetszett, olvashattok a vulkáni tájról és a kráterekről egy korábbi bejegyzésben itt: A vulkánok és a görög Nisszirosz sziget

map_nisyros2.jpgBut there aren’t only craters rather some small villages with white-blue houses. It is similar to Santorini although I must say that Santorini is an etalon, that is the most beautiful (and most expensive) island in Greece.
Our island tour on Nisyros took a whole day, we left the harbor of Kos at around 10.00, it took an hour to get there. It wasn’t a ferry, it was only a boat, so if you also plan to visit Nisyros from Kos, be prepared that there might be waves.
The capital is Mandraki where we spent an hour. You can go up to the Panagia Spiliani monastery and you can eat in the numerous restaurants gyros and tzatziki. The village looks like this:
De nem csak kráterek vannak ott, hanem kis kicsi, fehér- kék házak. Hasonlít  Szantorínihez, bár azt kell mondanom, hogy Szantoríni az etalon, az a legszebb (és legdrágább) sziget Görögországban.
A szigeti túránk Nissziroszon egész napot vett igénybe, Kos egyik kikötőjéből kb. 10.00 órakor indultunk, egy órás volt az út. Ez nem egy komp volt, hanem egy kisebb hajó, tehát ha Kos-ról át szeretnétek Ti is menni Nissziroszra, készüljetek fel, hogy nagy hullámok lehetnek.
A főváros Mandraki, ahol egy órát töltöttünk. Fel lehet menni a Panagia Spiliani kolostorba, lehet gyros-t es tzatzikit enni a számtalan étteremben. A falu így néz ki:

After that we went to the caldera (valley) and those who wanted could go down to the bottom of the crater. That was the highlight of the excursion. You can take there exciting pictures. Near the crater the rocks are yellow due to sulphur-dioxide, there is also an unpleasant smell.
Ezután lementünk a völgybe és akik akartak lemehettek a kráter aljára. Ez volt a kirándulás fénypontja. Tényleg izgalmas képeket lehet lent csinálni. A kráter közelében a kövek sárgák a kén-dioxid miatt, kellemetlen szag is van.

The last stop was at another village, Nikia, where we spent 45 minutes wandering the streets decorated with white houses.
Az utolsó megálló egy másik falunál volt, Nikia-nál, ahol 45 percet töltöttünk a fehér házakkal szegélyezett utcákon csatangolva.

From above we could see the Stefanos crater we had visited earlier. Fentről lehet látni a korábban meglátogatott Stefanos krátert is.
Nissyros_Jul_Fotorasf

You like it, don’t you?! Tetszik, igaz?!

Vicky

I’m glad you’re here! I hope you liked and interested in this post. If so, I will be very pleased when you click Like and share the entry with friends! This is important to me because it shows that it is worth to write further. Thank you 🙂
Örülök, hogy itt vagytok! Remélem tetszett és érdekelt ez a bejegyzés. Ha igen, nagyon örülnék, ha rákattintanátok a Like-ra és megosztanátok az írást barátaitokkal! Ez fontos számomra, mert azt mutatja, hogy érdemes tovább írnom. Köszönöm 🙂

You can follow me and like my Facebook page here / Követhettek Facebook-on itt: https://www.facebook.com/memoriesofatraveladdictchick/

You can see my instagram Photos here / Itt láthatjátok az instagram fotóimat: https://www.instagram.com/victoria_lengei/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.