Bishnoi Village Safari from Jodhpur, India / Bishnoi Szafari Jodhpurból, Indiában

Rajasthan is one of the most famous regions in India, you can find here Jaipur (The Pink City), Jodhpur (The Blue City), Udaipur (City of Lakes), Puskar (pilgrimage site for Hindus), the Desert near Jaisalmer…
When we were on holiday in India in this area we went on a tour to a Bishnoi village from Jodhpur. It wasn’t enough to see the Blue City, Jodhpur and the castle here , we wanted to go off the beaten track. The Bishnoi are a unique community, the villagers protect plants and animals, they worship Vishnu, they have colourful traditional costumes, they are vegetarian and they grow opium. The growth of opium is banned in India but still some Bishnoi villages have special permission to do so for religious purposes. The Bishnoi village is not far from Jodhpur, we had booked a tour on the internet but you can also book one in Jodhpur, then it would be cheaper.

Rajasthan India egyik leghíresebb régiója, itt található Jaipur (A Rózsaszín város), Jodhpur (A Kék város), Udaipur (A Tavak városa), Puskar (zarándokhely a hinduknak), és Jaisalmer a sivataggal. .
Amikor Indiában jártunk ezen a környéken, elmentünk kirándulni egy Bishnoi faluba Jodhpurból. Nem volt elég a Kék várost és a jodhpuri várat megtekinteni. Valami mást is akartunk látni, mint a hagyományos túrista látványosságok, így elmentünk egy Bishnoi Szafarira. A Bishnoi egy egyedülálló közösség, a falubeliek állat- és növénybarátok, Vishnu-hoz imádkoznak, színes, hagyományos ruhában járnak, vegetáriánusok és vallási célokra termesztik az ópiumot. Az ópium termesztése tilos Indiában, de néhány Bishnoi falu különleges engedéllyel rendelkezik. A Bishnoi falu nincs messze Jodhpurtól, az interneten jelentkeztünk a kirándulásra, de Jodhpurban is le lehet foglalni hasonlót, talán akkor még olcsóbban is jártok.
Bishnoi_11.Nap_030b

Bishnoi_11.Nap_034b

We went to the potters’ village, where I even tried to do some pottery… It is a tough job… Elmentünk a fazekas faluban, ahol magam is igyekeztem valami fazekasságot csinálni.. ez egy nehéz munka…


At the weavers’ village we saw how the wavers create a „magic carpet”. A szövők falujában láttuk, hogy hogyan is csinálják a „varázsszőnyeget”.

 

We stopped at a small lake to spot some animals (Antelopes, birds, rabbits…)
Megálltunk egy kis tónál, hogy meglessünk néhány állatot (antilopokat, madarakat, nyulakat …),

and we went to a house where a man showed us how the opium is made. és elmentünk egy házba, ahol egy férfi megmutatta, mit csinálnak az ópiumból.

 

We had at a Bishnoi family some vegetarian lunch (I don’t know what we ate but it was spicy).
Egy Bishnoi családnál vegetáriánus ebédet kaptunk (nem tudom, mit ettünk, de rendkívül csípős volt).

 

And we went to a woman who was wearing traditional costume, we saw where she lived and how she lived.
És elmentünk egy idős nőhöz, aki hagyományos viseletben volt, megnéztük, hol él és hogyan él.

 

At the end of the day some obligatory „shopping stop” came, they tried to convince us we needed a 2×2 m big handmade carpet. We convinced them we didn’t need such…They were so offended…But seriously, how can I take home from India such a big carpet???
A nap végén egy „kötelező vásárlás” is volt, megpróbáltak meggyőzni minket, hogy mindenféleképpen szükségünk van egy 2×2 méteres kézzel készített szőnyegre. Meggyőztük őket, hogy nekünk ilyen nem kell …Vérig sértődtek. De komolyan, hogy vigyek haza Indiából egy ekkora szőnyeget??? :)))

 

Vicky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.