On El Hierro Island / El Hierro szigetén

El Hierro_16_Mirador de Isora

El Hierro_28_Mirador de Jinama_Fotor

El Hierro_35_Fotor

El Hierro_39

El Hierro_63_Mirador de la PeñaI have been living on Tenerife for some months and I decided I wanted to see the excursion to El Hierro. So I woke up at 6.00 am to go to the pick up point to be taken to the harbour. After 2 hours we arrived at the island and we went to discover it by bus. There is not much to write about the exciting history and rich culture, here the nature and the landscape is what are worth to see.
El Hierro is the smallest of the 7 Canary Islands (the other 6 are: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, X). This is the most remote one, this is the most southern one, this is the least known one. It was considered as the end of the world until Columbus sailed out of its shores towards America. El Hierro can be reached by plane (there is a small airport in Valverde) or by ferry from La Palma and from Tenerife.
Néhány hónapja Tenerifén élek, és úgy döntöttem, meg szeretném nézni az El Hierro kirándulást. Így egy nap felkeltem 06.00-kor, hogy eljussak a kikötőbe ahonnan 2 óra alatt értünk El Hierro-ra, hogy azután busszal fedezzük fel a szigetet. Az izgalmas történelemről és a gazdag kultúráról sokat nem lehet írni, itt csak a természet és a táj érdemel említést.
El Hierro a 7 Kanári sziget közül a legkisebb (a másik 6 Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera). Ez a legtávolabbi, a legdélibb, a legkevésbé ismert. A világ végének tekintették mielött Columbus elhagyta a partjait Amerikába menet.
El Hierro repülővel (van egy kis repülőtér Valverdében) és komppal is elérhető Tenerife szigetéről.

We could discover in one day mostly the North and center of the island, it mus have been difficult for the driver to drive on those curvy streets. From the different lookout points we could see this: Egy nap alatt az északi részét és a sziget közepét fedeztük fel, nehéz volt a sofőrnek a kanyargós utcakon vezetnie. A különböző kilátópontok közül láttuk:

Mirador de la Isora,

Mirador de Jinama,

Mirador de la Pena (Cesar Manrique, the famous artist from Lanzarote created this restaurant). (Cesar Manrique, Lanzarote híres művésze tervezte ezt az éttermet).

We were driving through pine forests to the Church of Candelaria – the largest church on the island. Fenyőerdőkön keresztül haladtunk a Candelaria templom felé, ami a sziget legnagyobb temploma.

In Las Puntas we could see the smallest hotel on the island. Las Puntas-nál található a sziget legkisebb szállodája.

 

And we could try out the quesadilla, a typical cheescake from El Hierro in a bakery. És kipróbálhattuk a quesadilla-t egy pékségben, ami egy tipikus túrós sütemény El Hierro-ból.

 

This island must be a paradise for hikers, there are a lot of hiking trails, volcanic rock formations, pine forest, amazing cliffs.
So that is it we saw from El Hierro…

Ez a sziget isteni lehet akik szeretik a természetet és szeretnek túrázni, számos túraútvonal, vulkáni képzödmény, fenyveserdő, hatalmas szikla van itt.
Ez volt tehát ízelítő El Hierro-ból …

Vicky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.