La Gomera – an enchanted forest, mountains & a crazy glass floored walkway on the cliffs / La Gomera – egy elvarázsolt erdő, hegyek és egy üvegpadlós kilátó fent a sziklákon

La Gomera is one of the 7 Canary islands (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro the other 6).
La Gomera egyike a 7 Kanári-szigetnek (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro a másik 6).

D1CCC05C-A090-4266-8F0D-440D30183606

5159644F-EA33-41F0-9FCB-D62500338ABE

BB57ADA6-B6E7-4968-A418-0ACB96B6B5CD

I went on an excursion some days ago from Puerto de la Cruz, which is in the North of Tenerife. So first we had to go to the South to Los Cristianos/Las America to the harbour, it took at least an hour. You can go there by Fred Olsen and by Armas too, it takes 40 minutes to go there by ferry.
Arriving in San Sebastian in La Gomera we got on our mini vans and we did a roundtrip on the island. The island is very mountainous, no wonder it is a volcanic island.
We stopped at some lookout points:

Néhány nappal ezelőtt egy kiránduláson vettem részt Puerto de la Cruzból, amely Tenerife északi részén található. Először délre Los Cristianosba / Las Americas-ba kellett menni, a kikötőbe, ami legalább egy órát vett igénybe. Körülbelül 40 perc az ut komppal La Gomera-ra, a Fred Olsen és Armas társaságoknak is vannak kompjai.
San Sebastian-ba érkezve beszálltunk a minibuszokba és körbementünk a szigeten. La Gomera hegyes-völgyes, nem csoda, hiszen ez egy vulkánikus sziget.

Megálltunk több kilátópontnál:

 

Mirador de los Roques – here you can find the Roque de Agando
Mirador de los Roques – itt található a Roque de Agando
A9F50E1E-5272-480D-8E30-BFB7E68F3EBA
Mirador de Vallehermoso is also beautiful
Mirador de Vallehermoso is gyönyörű
7A0BA36A-A3AC-47A9-B493-191146467B28

We visited the Garajonay National Park, which is on the UNESCO World Heritage list. It is a true fairy-tale scenery, an enchanted forest just look at my pictures 🙂 It is a pity that the weather was too beautiful, the sun was shining otherwise it could have been scarier with the mist.
Elmentünk sétálni a Garajonay Nemzeti Parkba, amely az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Ez egy igaz mesebeli táj, egy elvarázsolt erdő , nézd csak meg a képeimet 🙂 Kár, hogy az időjárás túl szép volt, a nap ragyogóan sütött, ellenkező esetben a köd még misztikusabbá és félelmetesebbé tette volna.

 

More information on the National park you can find here: További információk a Nemzeti Parkról itt található: National Geographic – Garajonay

The second favourite place after the rainforest that we visited was the Restaurant / Mirador de Abrante (Viewpoint of Abrante) where we had lunch but honestly I was more busy taking pictures of the walkway with the glass floor. It is situated more than 620 meters above sea level, scary, huhh?
A második legkedvesebb helyem, az esőerdő után, a Mirador de Abrante kilátó és étterem volt, ahol ebédeltünk, de őszintén szólva engem az üvegpadló jobban izgatott, mint az étel. Több mint 620 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el, ijesztő, igaz!?

 

I just kept going there when there was nobody while the other guests from our group were eating and enjoyed the view 🙂 You can lean out, you can walk over it. Én csak azzal foglalkoztam, hogy oda szaladtam, amikor senki sem volt ott, míg a csoportunk többi vendége evett és élveztem a kilátást 🙂 Rá lehet hajolni az üvegre, sétálgatni lehet rajta…

 

Na ok, I was eating too, delicious local dishes we had
Na ok, én is ettem, ízletes helyi ételek voltak,
2CF7CD67-316E-4340-A081-2B83690A7283and at the end of the lunch we could even hear the special language of the La Gomerans, the whistling language, the Silbo Gomero.
és az ebéd végén meghallgathattuk, hogy a gomeraiak hogyan kommunkálnak egymással, a sípoló nyelvük a Silbo Gomero.

7FD0BEC0-6AD9-4B26-8C71-E972CE9C5FF9
DRiving back to San Sebastian via banana plantages

After the tour we even had some time in San Sebastian, the capital of the island to look around.
A nap végén San Sebastianban, a sziget fővárosában is volt némi idő, hogy körülnézzünk.

 

At the end of the day we came back to Tenerife… Majd visszatértünk Teneriffére…
Vicky

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.