Some Authentic Bulgarian Experience near Sunny Beach / Egy kis igazi bolgár kultúrális élmény Napospart közelében

I don’t think that everyone comes to Sunny Beach just to party or be on the beach/at the pool and do nothing (else), see nothing, get to know nothing about the Bulgarian culture.
Nem hiszem, hogy mindenki csak azért megy Bulgáriában a Napospartra, hogy bulizzon, vagy a tengerparton/medencénél süttesse a hasát és semmit (semmi mást) ne csináljon, semmit ne lásson, semmit ne tudjon meg a bolgár kultúráról.
Collage_Fotorjjaja

DSC_1467.JPG

DSC_1482It is not as well known as let’s say the Hungarian folklore/culture, it is similar to other nations’ culture in the Balkan (Romania, Serbis, Croatia..etc).

I had the possibility to visit an Authentic Bulgarian village here near Sunny Beach, where I work in the summer of 2017.

Nem annyira ismert, mint például a magyar népművészet / kultúra, hasonló a többi Balkán nemzet kultúrájához (Román, Szerb, Horvát kultúrához stb.).

Volt alkalmam elmenni egy eredeti, igazi bolgár kis faluba, mialatt a Naposparton dolgozom 2017. nyarán.

IMG_6012
Welcoming us with breadDSC_1489

DSC_1488

It was called Erkech in the past, now is called Kozichino, it is a small village at the Balkan Mountains and it has well preserved traditions and culture.
Régen Erkechnek hívták, ma Kozichino a neve, ez egy kis falu a Balkán-hegységben, ami jól megőrizte a bolgár hagyományokat.
DSC_1479

DSC_1473

DSC_1457We got to know the everyday life in the countryside, the customs and tasted some really great traditional Bulgarian dishes.
Betekintést nyertünk a vidéki emberek mindennapjaiba, megismertük milyen az élet egy bolgár faluban és kóstoltunk néhány igazán nagyszerű hagyományos bolgár ételt.

DSC_1485
Some typical Bulgarian dish – BANITSA – eggs, cheese in filo pastry sheets formed in a spiral

 

DSC_1490

Collage_Fotor

Vicky

I’m glad you’re here! I hope you liked and interested in this post. If so, I will be very pleased when you click Like and share the entry with friends! This is important to me because it shows that it is worth to write further. Thank you 🙂
Örülök, hogy itt vagytok! Remélem tetszett és érdekelt ez a bejegyzés. Ha igen, nagyon örülnék, ha rákattintanátok a Like-ra és megosztanátok az írást barátaitokkal! Ez fontos számomra, mert azt mutatja, hogy érdemes tovább írnom. Köszönöm 🙂

You can follow me and like my Facebook page here / Követhettek Facebook-on itt: https://www.facebook.com/memoriesofatraveladdictchick/

You can see my instagram Photos here / Itt láthatjátok az instagram fotóimat: https://www.instagram.com/victoria_lengei/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.