The Playa Paraiso (Paradise Beach) and Tulum Beach in Mexico / A Playa Paraiso & Tulum Beach Mexikóban

Playa Paraiso and Tulum Beach were my favourite Beaches in Mexico, when I spent there some days in November 2016.
A Playa Paraiso és a Tulum Beach voltak a kedvenc tengerpartjaim Mexikóban, mikor ott töltöttem néhány napot 2016. Novemberében.

IMG_0814

IMG_0823

I didn’t have a car so I couldn’t go further down to the South from Playa del Carmen. Originally I wanted to go to Akun Beach, more far, but it would have been too complicated to go there. So rather Playa Paraiso was the one I visited.

It is easy to get there, just take a collectivo from near the 5a Avenida, the famous shopping street, it is about $50-60 MXN. Not more than 30 minutes to get there, Playa Paraiso is near Tulum, about 60 kilometers far from Playa del Carmen. Then further by taxi it must cost 5$ to get to this magical beach.

Nem volt autóm, így nem tudtam még délebbre menni Playa del Carmen-ből. Eredetileg az Akun Beachre akartam menni, ami még messzebb van, de ez túl bonyolult lett volna.

Ahelyett a Playa Paraiso-t látogattam meg. Konnyű eljutni oda, a buszok a 5-a Avenida (5ik sugarut) közelébol indulnak, körülbelül 50-60 MXN. Nem több, mint 30 perc alatt juthatunk el oda, Playa Paraiso közel van Tulumhoz, mintegy 60 km-re Playa del Carmentől. Ezt követően Tulumból tovább taxival lehet menni, ez nem több mint 5 $, hogy erre a varázslatos tengerpartra jusson az ember.

IMG_0826

IMG_0821

 

White sand, shallow water about 25C, palm trees, sun and with one word a Paradise (Paraiso) waits for everyone here.
Fehér homok, sekély víz körülbelül 25°C, pálmafák, napsütés egy szóval Paradicsom (Paraiso) vár itt mindenkit. IMG_0818

You can walk along the beach for a long time, further South and backwards North towards Tulum too. Végig lehet sétalni a tengerparton tovabb délre vagy vissza észkra Tulum felé.

IMG_0819

IMG_0815

Directly to the Tulum Beach, which is like in postcards, you can’t go on the beach. You must buy a ticket to the Archeological Park of Tulum and so you can go down there. It is worth the price too (when I went there it cost 65 MXN).
Közvetlenül a Tulum Beach-re, amely olyan, mint a képeslapokon, nem lehet a tengerparton eljutni. Venni kell egy jegyet a Tulum Régészeti Parkba és így lehet oda lemenni. Ez is megéri az árát (amikor ott jártam kerül 65 MXN).

IMG_0828

IMG_0830

IMG_0825

IMG_0827

Vicky

I’m glad you’re here! I hope you liked and interested in this post. If so, I will be very pleased when you click Like and share the entry with friends! This is important to me because it shows that it is worth to write further. Thank you 🙂
Örülök, hogy itt vagytok! Remélem tetszett és érdekelt ez a bejegyzés. Ha igen, nagyon örülnék, ha rákattintanátok a Like-ra és megosztanátok az írást barátaitokkal! Ez fontos számomra, mert azt mutatja, hogy érdemes tovább írnom. Köszönöm 🙂

You can follow me and like my Facebook page here / Követhettek Facebook-on itt: https://www.facebook.com/memoriesofatraveladdictchick/

You can see my instagram Photos here / Itt láthatjátok az instagram fotóimat: https://www.instagram.com/viktorialengei/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.