Visiting the Jardin de Cactus – Cactus Garden – in Lanzarote / Látogatás a Kaktusz kertben Lanzarote-n

The Cactus Garden (in Spanish Jardin de Cactus) is located at the town of Guatiza. It was designed by César Manrique, the island’s most influential artist.
There are more than 7,200 cactus plants with more than 1,100 different species even from countries like Mexico, Kenya, Tanzania, Morocco or Peru. You can find here many different shapes, sizes, colours, in my opinion it is a photographers’ paradise to come here and spend some time taking pictures of huge 2-meter-tall ones to more unusual species.

A Kaktusz kert (spanyolul Jardin de Cactus) Guatiza városban található. César Manrique, a sziget egyik legnagyobb hatasú művésze tervezte.
Több mint 7200 kaktusz, több mint 1100 különböző faj található itt, olyan országokból is mint Mexikó, Kenya, Tanzánia, Marokkó vagy Peru. Rengeteg formájú, színű, méretű kaktusz van, ez véleményem szerint a fotósok paradicsoma. Órákat lehet eltölteni a 2 méter magas vagy szokatlan formájú kaktuszok fotózgatásával .

img_0282
A heart shaped cactus 🙂

img_0266

img_0261

img_0270

img_0279
The bathroom

It was built on an old quarry, what Manrique had found in the seventies. It took 20 years to finish it and it was Manrique’s last project before his death.
There is a huge green metal cactus statue in front of the garden, a bit extreme but thanks to this you will easily find it.
Manrique a hetvenes években talált egy régi kőbányát és arra építette a kaktusz kertet. Beletelt vagy 20 év, hogy befejezze, ez volt Manrique utolsó műve halála előtt.
Van egy hatalmas zöld fém kaktusz szobor a kert előtt, egy kicsit extrém, de ennek köszönhetően mindenki könnyen megtalálhatja.

img_0278

img_0258

img_0256

img_0255

img_0273The garden is set in a hole, which means it is protected from the wind. There are bridges, black volcanic soil, a windmill, small lakes, paved labyrinths, a cafeteria. The whole garden is so very well designed, every detail has a meaning, even the toilets are decorated by Cesar Manrique 🙂
A kert egy mélyedésben helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy védve van a széltől. Vannak hidak, fekete vulkanikus talaj, egy szélmalom, kis tavak, labirintusok, egy kávézó. Az egész kert nagyon jól megtervezett, Manrique nagyon figyelt a részletekre, még a mosdó is díszített.

img_0286
The entrance

 

img_0276
The garden from above
img_0275
The windmill

img_0281

img_0271

Cesar Manrique was into the details of his works very much, he created at every centres of culture in Lanzarote a special motif, or logo, like the Fire Devil at Timanfaya, the crab at Jameos del Agua, the fish at Mirador del Rio…
You can spend here an hour at least to walk around the garden, have a coffee in the bar, see the windmill and admire this unique beauty.
I myself spent there an hour or so, I am not sure that I don’t go there again while staying here. Here you can find the results of my visit (photos).

Cesar Manrique annyira fontosnak találta a részleteket, hogy az egész szigeten megtalálható a keze nyoma, a legfőbb turisztikai központokban ott hagyta a névjegyét, ő tervezte a Timanfaya Park Tűz ördögét (Diabolo), a Jameos del Agua Rákját, a Mirador del Rio halát…
Legalább egy órát el lehet töltenetek a kertben sétálgatással, elfogyaszthattok egy kávét a bárban, meg lehet néznetek a szélmalmot és a park egyedülálló szépségét lehet csodálnotok.
Én magam is legalább egy órát eltöltöttem itt és nem vagyok biztos benne, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy megnéztem. Itt van a túrám eredménye (fotók)

To be continued / Folytatódik:

Sequel to the Cactus Garden (Jardin de Cactus) in Lanzarote / Folytatás a Kaktusz Kerthez (Jardin de Cactus) Lanzarote szigetén

Vicky

I’m glad you’re here! I hope you liked and interested in this post. If so, I will be very pleased when you click Like and share the entry with friends! This is important to me because it shows that it is worth to write further. Thank you 🙂
Örülök, hogy itt vagytok! Remélem tetszett és érdekelt ez a bejegyzés. Ha igen, nagyon örülnék, ha rákattintanátok a Like-ra és megosztanátok az írást barátaitokkal! Ez fontos számomra, mert azt mutatja, hogy érdemes tovább írnom. Köszönöm 🙂

You can follow me and like my Facebook page here / Követhettek Facebook-on itt: https://www.facebook.com/memoriesofatraveladdictchick/

You can see my instagram Photos here / Itt láthatjátok az instagram fotóimat: https://www.instagram.com/victoria_lengei/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.